esmaspäev, 7. märts 2016

Valitsuselt oodata negatiivseid sõnumeid ehk miks Kagge tegelikult meedianõunikuks võeti

Täna siis lahvatas pommuudis, et Eesti üks andekamaid ajakirjanikke Rasmus Kagge lahkub töölt nii ERRi Pealtnägijast kui ERRi Vikerraadiost ning asub tööle valitsuse meedianõunikuna.

Kagge ise näeb seda kui uut väljakutset, aga need, kes veidi valitsuse telgitaguseid tunnevad, teavad, et sellised asjad ei sünni kunagi juhuslikult. Et nö tormisel ajal järsku parim ajakirjanik riigimeediast üles nopitakse ja valitsusse tuuakse. Selleks peab olema midagi tõsist lahti või teoksil. Võib arvata, et valitsusel on vaja rahvale lähiajal edastada negatiivseid sõnumeid ning neid rahva jaoks serveerima ja nende mõju pehmendama ongi Kagge kutsutud. Ehk siis peab Kagge oma 25 aasta jooksul kogutud ajakirjaniku maine lähiajal turule tooma- loodetavasti saab see tema jaoks vähemalt vääriliselt kompenseeritud!

Nüüd võib oletada, mis sõnumid need on, mida valitsus tahab kommunikeerida. Vaevalt on need seotud lähenevate presidendivalimistega. Pigem võib arvata, et lähiajal lepitakse Brüsselis ikkagi kokku kvoodid, kui palju üks või teine riik peab pagulasi Kreekast ja mujalt kokku korjama. Pagulaste koha pealt on viimasel ajal üldse olnud vaikus- aga see võib tähendada peatset tormi. Ning Eesti kvoot võib olla omajagu suurem kui esialgu räägitud mõnisada. See võib olla paar tuhat, sest ega Rõivas ju ei julge emakesele Merkelile vastu vaielda. Eesti valitsuse niigi kehvale reitingule mõjuks säärane hoop karmilt, seda ei päästaks isegi kõigi kommentaariumide kinnikeeramine. Nõnda siis loodetakse Kagge peale, et tema suudab nii-öelda musta valgeks rääkida ja panna eestlased migrante armastama. Eks me näe- eks me näe!

Kommentaare ei ole: