reede, 26. mai 2017

Miks Eestis moonutatakse Trumpi juttu?

Väljavõte Delfi veebist.

Öeldakse, et Eestis on ajakirjandus kallutatud ja seda ta kahjuks on. Aga ega ajakirjandust ei peetagi viimasel ajal usaldusväärseks allikaks, kuna infot on võimalik saada otseallikast.

Küll on aga nõme, et inimestele aetakse puru silma NATO teemal. USA president Donald Trump võttis Brüsselis ette NATO riikide juhid, kellest 23 ei panusta nõutaval määral kaitsekuludesse. Trump andis mõista, et USA ei täida artikkel 5 kohustusi, kui ülejäänud piisavalt ei panusta. Eriti tõsiselt sai Trumpi käest võtta Saksamaa, kes vilistab NATO peale, mistõttu lubas Trump lõpetada USA-s BMW-de müügi. Samuti kirus Trump Euroopa riikide liiga lõtva immigratsioonipoliiitkat, mis võimaldab terroristidel sisse imbuda. USA on ähvardanud lõpetada Euroopa riikidega viisavabaduse.

Ja siis teatavad Delfi ja Eest peaminister Jüri Ratas, et kõik on OK. Kus ta siis on? Asi on ikka väga hull! Ja süüdistada ei saa Trumpi, vaid Euroopa riike, mis vilistavad oma kohustuste peale. Tõsi on ka see, miks peaks USA oma kohustusi täitma, kui teised seda ei tee?!

Puhas vale on tõlgendus, et kui Trump toetab NATO-t, siis tähendab see ka artikkel 5-e. Vastupidi - Trump on välja öelnud, et kui Euroopa riigid ei täida oma kohustsi NATO ees, siis ei tee seda ka USA. Mis tähendab otseselt seda, et USA ei pruugi artikkel 5 alusel oma vägesid Euroopasse tuua. Pealegi on see ohtlik, sest Euroopasse on imbunud palju džihadiste, kes võivad ohustada USA sõjaväelasi Euroopas.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

NATO-t pole meile küll vaja.