kolmapäev, 7. juuni 2017

Lollus ruulib. Nüüd ka valitsuse tasandil

Jüri Luik kirjutas, et Võrus ruulib sigadus. Ma ütleks, et Eestis ruulib lollus ja seda lausa valitsuse tasandil. Mäletate, kunagi oli meil selline rahandusminister nagu Aivar Sõerd? Kes valiti maailma parimaks rahandusministriks. Nüüd saab sellele kohale Toomas Tõniste. Endine purjetaja, praegune ärimees. Allakäik missugune.

Võib-olla saab seda fenomeni - lolluse võidukäiku valitsuses - seletada sellega, et peaminister on ise loll mees ja paistab väga halvas valguses, kui tema ministrid temast targemad on? Ma ausalt öeldes ei kujutaks Aivar Sõerdi Jüri Ratta valitsuses ettegi. Või Jürgen Ligi. Neil oleks seal ilmselt väga raske. Ei tea, kuidas Jevgeni Ossinovski seda suudab, ilmselt enda alla surumise hinnaga, mis räägib muidugi nii mõndagi ka tema enda isikuomaduste kohta.

Aga jah - kuna meie praegune valitsuses koosneb kaheksast purulollist (peaminister Jüri Ratas, majandusminister Kadri Simson, haridusminister Mailis Reps, omavalitsuste sundliitmise minister Jaak Aab, ettevõtlusminister Urve Palo, kultuuriminister Indrek Saar, välisminister Sven Mikser, keskkonnaminister Siim Kiisler), neljast lollist (siseminister Andres Anvelt, sotsiaalminister Kaia Iva, justiitsminister Urmas Reinsalu , maaeluminister Tarmo Tamm) ja kahest targast (tööminister Jevgeni Ossinovski ja tulevane kaitseminister Jüri Luik), siis on selge, et tarku otsuseid temalt oodata ei maksa. Tarkadest otsustest ei maksa unistadagi, kamraadid.

Tulla saab vaid purulolle ja lolle otsuseid. Seega kinnitage rihmad ja katsuge ellu jääda!

P.S. Hääleta Kohviku paremal servas, kes on Sinu arvates kõige lollim minister.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No ei tea midagi. Ärimehel on vähemalt mikroökonoomika palju selgem kui ükskõik millisel poliitilisel broileril. Makroökonoomika osas ehk jätkub taipu endast targemaid kuulata kui selline vajadus tekib. Vast pole põhjust paanikaks.

Palju huvitavam on, et Toomas Tõniste näeb oma tegelikust vanusest (50) märgatavalt vanem välja.

Anonüümne ütles ...

Oleks sina minister, ma hääletaks sind :).

Anonüümne ütles ...

Rumal eestlane vääribki rumalat valitsust, ise te valite neid rumalaid.

Irja ütles ...

Jah, teda võiks pidada 70-aastaseks :).

Anonüümne ütles ...

Aivar Sõerd on nii palju eesti riigile sitta keeranud (AS Sylvester case). Millisest otsast see tarkus paistab?