teisipäev, 13. juuni 2017

Teisel Savisaare protsessil sai kõvasti nalja. Kohvik toob välja parimad palad!

Väljavõte Delfi veebist.

Einoh, aina naljakamaks läheb see Savisaare protsess :D. Kohtusse kutsutud patoloog Marika Väli soovitas Savisaarel nitroglütseriini võtta, „kui rinnus pigistamise tunne tekib.” Lisaks sellele arutati selle üle, mida teha, kui Savisaar peaks öösel pärast kohtuistungit infarkti saama, kas väsimus on haigus, ning millistel tingimustel on Savisaarel võimalik kohtumajas „pikutada.”

Siin mõned naljakamad väljavõtted Delfi veebist ja minu kommentaar:

Detailselt räägiti ravimitest, mida peaks Savisaar võtma. Näiteks soovitati talle kohtuarstliku ekspertiisi aktis tarvitada nitroglütseriini, mida ta varem polnud tarvitanud. Mis kõrvalmõjusid see toob, uuris Nääs, küsides, kas ekspertiisil on eetiline soovitada ravimit, selgitada, kuidas ja millal seda võtma peab. Väli täpsustas: nii kui rinnus pigistamise tunne tekib. Seega arutleti üsna pikalt, mida teha arstide ravimisoovitustega. Väli toonitas, et komisjon ei pidanud lahendama Savisaare raviküsimusi, vaid hindama tema tervislikku seisundit.

Khm, mnjaa. Nüüd on Savisaarel vaja ilmutada valvsust ja täpselt jälgida, millal ikka see „rinnust pigistamise” tunne tekib, sest esiteks ei ole nitroglütseriin naljaasi (tean, sest mu isa võttis seda aeg-ajalt), ja seda ei ole hea üle annustada, ja teiseks, kui on tõesti infrakti oht, siis ei tohi jälle selle võtmisega hilja peale jääda. Võib ära surra. Nii et Savisaar on raskes olukorras - ühelt poolt peab pingsalt kohtuistungit jälgima, ja teisalt jooksu pealt otsustama, kas on juba tarvis see nitro keele alla susata või mitte. Peab töötama mõlema ajupoolkeraga korraga!

Kui kaitsjatel küsimused otsa said, palus kell 12.20 sõna Edgar Savisaar, kes küsis Marika Välilt kaks küsimust: nimelt on tal kohtuekspertiisis soovitatud kahekordistada ühe konkreetse ravimi annuseid. „Ega ta ei liialdanud?” Väli palus sellist küsimust Savisaarel arutada oma isikliku arstiga. Teine küsimus puudutas seda, kes tagab Savisaarele arstiabi öösel? „Olen infartide kohta lugenud, need toimuvad pigem öösel, kui organism on lõdvestunud. Kui peale kohtuistungit, öösel see juhtub: kas mul peaks kodus olema arst ja kes selle tagama peab?” Väli vastas, et kindlasti ei saa öösel soovitada arsti. Kohtunik lisas, et kohtuistung ei ole koht isikliku tervisenõu küsimiseks.

Mnjaa, see on tõsine küsimus. Et kui infarkt peaks toimuma öösel peale kohtuistungit. Mina ei oskagi selle peale midagi kosta, seda peaks kommenteerima dr Inno. Aga kindlasti ei teeks paha, kui riik Savisaarele sellise teenuse tagab. Kõige parem, kui see arst oleks kena noor näitsik, siis ei tekiks Savisaarel kindlasti mingit infarkti.

Prokurör Evestus rõhutab, et väsimus ei ole haigus. 
„Iga inimene võib öelda, et ta on väsinud, tahab magada. Lihtsalt patsiendi kaebus, mis on subjektiivne, ei ole põhjus, mille alusel kohtuistungit katkestada,” märgib Väli.
„Aga kui jääbki magama laua taha? Mis siis saab?” uurib kohtunik.
„Magamist võib teeselda kergesti,” viitab Väli.

Kohtuniku lause, et „kui jääbki magama laua taha?” on muidugi kuldne. Keegi võiks selle välja printida, ära raamida ja kohtumaja seinale riputada. No tõesti, pagan, kurask, KUI JÄÄBKI MAGAMA LAUA TAHA??? Mida siis teha, ah? Jumal tänatud, et kohtuarst lahenduse välja pakkus: magamist võib kergesti teeselda. Ei siis muud kui Savisaarele tikud silmade vahele või müks ribidesse! Kuradi teeskleja, rsk! 

Kohtunik tänab doktor Välit ning lõpetab tänase istungi. Istung jätkub homme kell 10.  Istungi lõpus ütleb kohtunik Savisaarele järgmist: „Kui te olete väsinud, saate meie majas lõunapausi ajal pikutada. Kui soovite oma teki ja padja kaasa võtta, saate seda teha.” Kohtunik lisab, et pausi ajal jõuab Savisaar nii tukkuda kui ka süüa. Istung kestis 4 tundi ja 4 minutit.

Nii. Kõik. Ma enam ei suuda. Ära tapate inimese oma naljadega. Aga ok, kohtule tuleb tunnustust avaldada. Empaatiavõime on olemas. Õnneks ei mindud sellega siiski liiale - tekk ja padi tuleb omal kaasa võtta!

Nii palju siis tänaseks. 

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen juba mitmes kohas soovitanud konsulteerida kohtualuse perearstiga, mitte reformaritest mõjutatud kohtuekspertidega!
Muide Väli kõrval istus protsessi ajal endine julgeolekuteenistuse mees hr Prits.

Anonüümne ütles ...

Irja, see pole naljakas - tänaseid arenguid vaadates.

a.

Irja ütles ...

Naljakas, õigemini tragikoomiline on see, mis toimub Savisaare ümber. Savisaare haigus ei ole loomulikult naljakas.