Põnevat lugemist ajaloo kohta

Privaatsuspoliitika

esmaspäev, 24. juuli 2017

Blogijate toetuseks

Väljavõte Malluka blogist.

Eesti väiksust arvestades - aga Eestis elab maailma mõistes vaid ühe linnaosa jagu inimesi - on küllalt palju blogijaid. Neid on ikka tuhandeid. Aga Eesti-nimelises linnaosas on ka muid asju rohkem, nagu näiteks valitsuse liikmeid, ministeeriume, vanglaid, ning isegi riigireetureid on selles linnaosas pea samapalju kui USA-s, kus elanikke on sadu kordi rohkem. Eesti on küll väike, aga maha jääda ei saa. Ja seda igal rindel. Eesti blogijad on niisama tublid nagu ministrid või kurjategijad ja hoiavad Eesti lippu kõrgel!

Eesti populaarseim blogija on hetkel Mallukas, kelle blogi käib päevas lugemas mõnikümmend tuhat inimest. Eesti mõistes on see tohutu kogus - mitu korda rohkem kui mõnel Eesti päevalehel. Aga maailma mõistes on see kogus ikka kaduvväike. Kui arvestada, et Ameerika või Inglismaa juhtivaid blogisid loevad üle maailma iga päev kümned miljonid inimesed. Ning nende blogijate tulud ulatuvad miljonitesse eurodesse aastas. Eesti elustiiliblogid nagu Mallukas või ilublogid nagu Stellaarium on sisu poolest võrdväärsed maailma tippudega, aga arvestades Eesti väiksust jääb nende loetavus sadu kordi maha ja tulu on samuti sadu kordi väiksem.

Seega võiks olla Eesti inimesed õnnejunnid, et vaatamata maailma mõistes pisikestele tuludele tehakse maailma tasemel asju ja seda veel eesti keeles. Pealegi teeb Mallukas seda blogi veel kahe väikse lapse kõrvalt, mis on juba iseenesest suur saavutus. Esiteks lapsed ja siis veel blogi. Neid noori naisi, kes Eestis sünnitavad on järjest vähem ja neile võiks kõigile ausamba püstitada. Tegemist on kangelastega, arvestades, mis maksavad Eestis laste asjad ja kui väiksed on lapsetoetused. Iga lapse üles kasvatamine maksab tänapäeval uhke maja või luksauto hinna ning enamik noori valib lapse asemel maja või auto.

On loogiline, et selliseid kangelasemasid ja nende blogisid peaks ühiskonnas tunnustama ja kätel kandma. Sest nad propageerivad ühtlasi emadust ja laste saamist - Eesti riigi jaoks on siin tegemist elu ja surma küsimusega. Aga kui vaadata Malluka ja paljude teiste blogijate sissekannete juurde ilmuvaid kommentaare, siis jääb mulje, et tegemist on ühiskonnas kõige suuremate kurjategijatega, kes tuleks elusalt põletada. Isegi lapsi ei säästeta. Ja mis huvitav, isegi päris ehtsate kurjategijate suhtes ei olda Eestis nii üleolevad ja ülbed kui blogijate suhtes. Mis on ühelt poolt üllatav, aga teiselt poolt loogiline - juudid valisid samuti Jeesuse Kristuse asemel kõrilõikaja Barabase. Selle eest suhtutakse juutidesse siiamaani põlgusega, aga iga teine rahvas, kaasa arvatud eestlased oleks samamoodi talitanud - lasknud Barabase vabaks ja Jeesuse risti lüüa.

Ilmselt on õigus neil, kes ütlevad, et kui inimesele võimalus anda, ja seda veel anonüümselt, siis käitub ta nagu loom. See peegeldub hästi blogide kommentaarides. Taustaks veel niipalju, et suured ettevõtted nagu ajakirjandusväljaanded on palganud eraldi inimesed, kes autoreid pahatahtlikult ründavad anonüümsed kommetaarid eemaldavad, aga blogijatel sellist võimalust ei ole.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohvik jätab endale õiguse kommentaare modereerida ja spämmi rehitseda.