laupäev, 16. september 2017

Tänu kommunismile on Eesti iseseisev

Kommunistlik revolutsioon Venemaal.

Eestis küll on kombeks kommunismi kiruda, ja seda õigustatult, aga ei tasu ära unustada ühte olulist asja: Eesti ja eesti rahvas võlgneb kommunismile oma iseseisvuse. Nimelt, ilma kommunistliku revolutsioonita Venemaal elaks suure tõenäosusega edasi Vene monarhia, tsaaririik, mille koosseisus oleksid nii Eesti ja teised Balti riigid kui ka Soome. Ja 100 aastat ei möödu peatselt mitte ainult Eesti iseseisvumisest, vaid ka sündmusest, mis sellele iseseisvusele teed sillutas - Oktoobrirevolutsioonist.

Ja et veel täpsem olla, siis oli Eesti maailmas esimene riik, mis Vene impeeriumi lagunemist ja nõukogude Venemaad tunnustas ning nõukogude Venemaa oli esimene, kes Eesti Vabariiki tunnustas. Seda asjaolu eriti ei reklaamita, aga nii see oli. Pärast Venemaad hakkasid Eesti iseseisvust tunnustama teised riigid.

Hoopis teine teema on see, miks Eesti ei suutnud, aga näiteks Soome suutis oma iseseisvust sellesama kommunismi eest 1939-1940. aastal kaitsta. Eesti mängis pehmelt öeldes mäkra, sest kui nõukogude liit ei saanud jagu Soomest, siis oli veel väiksem tõenäosus jagu saada Eestist ja Soomest koos. Ent Eesti reetis Soome, lasi Punaarmee sisse ja Eestist käidi Talvesõja ajal Soome linnu pommitamas. Hukkusid sajad soome naised ja lapsed. Päts sai selle eest Stalinilt rahalist preemiat, aga Eesti kaotas oma iseseisvuse.

Bottom line: Eesti ja Soome koos on võitmatud. Kui üks teise reedab, siis läheb raskeks.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Soomest küüditatakse eestlased välja kui tööd ei tee ja toetustele loodad, pagulased jäävad, nende hooldajateks orje juurde võetaksegi, keegi ju peab neid horde hooldama ja riigikassasse tulu teenima, selleks eestlane kõlbab küll, odavamat tööjõudu pole kuskil mujal maailmas, meil pidid ju lausa orjageenid olema.
Milleks sellisele riigile iseseisvus, lõpetagu see lollitamine üldse ära, koolid kinni, poed kinni, tootmine hiinasse, kinnisvarainvesteeringud hispaaniasse ja ongi korras, viimane kustutab tule!

Margus Kiis ütles ...

Tõsi ta on et ilma Leninita poleks Eesti niipea iseseisvunud.