kolmapäev, 11. oktoober 2017

Kui suur oleks õiglane riigikogulase palk?

Soome eduskunta liige saab palka 6400 eurot, Eesti riigikogulane 3400. Aga Soomes on palgatase kolm-neli korda kõrgem. Eestis on miinimumpalk 470, Soomes kuskil 2000. Ehk siis Soome järgi vaadates peaks Eesti riigikogulase palk olema 1600 eurot. Lihtne matemaatika.

Mõni ime, et  lihtsatesse inimestesse nii ükskõikselt suhtuvad ja näiteks puuetega inimeste toetusi ei tõsta. Nad lihtsalt elavad sootuks teises galaktikas. Käärid sissetulekute vahel on kolossaalsed. 

Et Eestis elu paraneks, tuleb selline olukord kiiremas korras lõpetada. Riigikogulastele 2000 eurot ja mitte pennigi rohkem! 

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väärt RK-liikme palk võiks olla isegi sama suur aga neid liikmeid võiks olla 2x vähem!?

Anonüümne ütles ...

RK liikme palk on tõesti parim lakmus, mis näitab kogu ühiskonna palet. Ehk elementaarse solidaarsuse ja vennalikkuse puudumist. Selline ühiskond - ühelt poolt hambutud pensionärid ja teisalt kleite-kostüüme vahetavad Yokod-Keidud-Viktoriad-Siretid, - kuivabki kokku. Millegipärast pole sest isegi kahju.

a.

Anonüümne ütles ...

Õige jutt, aga ega nad lollid ole, et iseenda sissetulekuid vähendama hakkavad. Soome õiglase ühiskonnani on ikka pikk tee minna ja kahtlane, kas sinna üldse jõuamegi.

Irja ütles ...

Ma arvan, et võiks hakata selle nimel võitlema :)

Anonüümne ütles ...

Võidelda saavad need, kellel pole midagi kaotada. Kõigil teistel, kes riigiga vastuollu lähevad, võetakse nende pisku - töökoht, elatusvahendid. Pealtnäha ei toimu midagi, aga töötab salajane telefoniõigus. Helistatakse, kuhu vaja, et vallandataks töölt või heidetaks välja koolist. Ei julge keegi võidelda, kellel on lapsed, laenud, kes sõltuvad igakuisest palgatööst. Eestlase ainuke võitlus on Soome lahkumine.

Eelmisele ütles ...

Seal Soomes on samuti üks suur üksteise jälgimine ja pealekaebamine. Kuigi poliitilise meelsuse osas ollakse sallivamad.
Minu tuttav oli Helsinkis bussijuht. Pidevalt reisijad esitasid kaebusi, põhiliselt ajagraafikust mittekinnipidamise pärast. Hullem kui Eestis!

Anonüümne ütles ...

Kuna Tähismaad ei sõltu igapäevasest palgatööst, siis pole neil tõepoolest midagi kaotada. Riigi ja omavalitsuse abirahadest ja toidupanga külastamise õigusest neid keegi ilma ei jäta, sotsiaalkorteri manguvad varsti endale välja nagunii, vahet pole, kas valimistel kukub 2 või 12 häält. Kes saab neile ära öelda - siis on ju kohe julm kiusamine, ahistamine, puudega lapse mõnitamine, neetud sotsid ja vaenulik Eesti riik.
Aitäh kommentaari mitteavaldamast!

lihtsalt mutt ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
lihtsalt mutt ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.