kolmapäev, 8. november 2017

Millest peaks Eesti 100. aastapäevaks filmi tegema?

Väljavõte Ekspressi veebist.

Alles sai kirjutatud, et Eesti riik ei hooli eestlastest. Aga ega Eesti riik ei mõista hoolida teistest rahvastest, kes Eestis elavad.

Tänases Ekspressis on lugu Eesti tüdrukust Daisyst, kes surmati 1941. aastal kõigest 11-aastasena. Tema „süü” oli selles, et tema vanemad olid rahvuselt juudid. Sellest piisas.

Eesti oli esimene riik maailmas, mis andis juutidele kultuuriautonoomia ja ainus riik Euroopas, mis lasi sõja ajal hukata kõik oma juudid. Enamik neist Eestisse jäänud oma juutidest olid tulised Eesti patrioodid, ülejäänud olid juba pagenud enne sakslaste tulekut Venemaale. Eesti lasi kõik need patriootlikud juudid hukata.

Näiteks Soome ei lasknud hukata mitte ühtegi oma juuti. Mitte ühtegi, kuigi sakslased käisid kõvasti peale. Aga soomlased jäid endale kindlaks. Vähe sellest, Soome kaitses isegi sinna pagenud juute. Eestlased aga püherdasid sakslaste ees, nagu hiljem venelaste ees ja nüüd ameeriklaste ees, aga mis oli või on sellest kasu olnud?

Juutide hukata laskmine on Eesti viimase 100 aasta kõige olulisem sündmus ja kõige suurem häbiplekk. Olgugi, et neid juute oli tuhatkond, olid nad Eesti oma inimesed, nende seas naised ja lapsed, osa neist sülelapsed. SELLEST peaks tegema filmi Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks ja seda häbenema veel sada aastat takkajärgi. Sest see ON suur häbi. Lasta hukata süütud ja kaitsetud inimesed.

Kui keegi teine ei julge või ei taha, siis huvi korral võin ma ise selle filmi stsenaariumi valmis kirjutada. Materjali selleks on enam kui küllalt.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pole vaja üldistada eestit, sellist asja nagu eesti, pole olemas, see on majanduskurjategijate loodud illusioon ehk mull nagu monopolimäng või male, kus vastased on needsamad kriminaalid, kes valitsevad, kui keegi sellel territooriumil, nimega eesti, WWW II, üldse inimesi tappis, siis need olid läti punased kütid, ehk kommunistid.
Libaajaloo ehk pseudoteadusega, pole enam miskit vaja vehkida, see on juba ajaloo prügikastist alla lastud. Ideoloogid ja müüdivestjad lähevad sama teed.

Anonüümne ütles ...

http://www.ohtuleht.ee/838786/weinstein-lasi-mossadi-luureagentidel-oma-ohvrite-jarel-nuhkida

A la puškin, tänapäevaversioon.

Anonüümne ütles ...

hah see eesti on lihtsalt üks tuulelipp. kust tuul, sealt meel. ise nimetavad seda uhkelt rehepapluseks!
ja nagu näha, see pole lihtsalt mingi kaasaja teema, vaid eesti mentaliteedi ürgne koostisosa.

veame kihla: juhul kui venelane tuleks tagasi, siis hakkaks nad siin jälle moskva ees lömitama xD

ei taha selliseid lödipükse keegi, isegi omad eestlased mitte.

Inno ütles ...

Selle kohta võib öelda, et rahvas, kes isegi iseennast ei austa, seda ei austa mitte keegi. Eriti hästi on see näha eestlaste ja soomlaste võrdluses - mida aeg edasi, seda enam on näha, kuidas tegemist on kahe täiesti erineva rahvaga, kuigi keeled on sarnased.

Anonüümne ütles ...

ei tea jah... ehk on asi selles, et eestlasi peksti mõisatallis liiga palju ja nii tekkis refleksoorne lömitamine ja argpükslus.

Anonüümne ütles ...

Eesti riik aastal 1941? Või 1940 + ?? Kas isand Inno pole kohe tõesti keskkoolis käinud??? Lasteaiast otsejoones ajakirjandust õppima????

Inno ütles ...

Faktiliselt oli Eesti omavalitsus 1941 sügisel täiesti olemas ja sini-must-valge lehvis igal pool. Sini-must-valgete lippude all käis juutide hävitamine Eestis. See on kahjuks fakt.

Anonüümne ütles ...

Inno ütles ...
Selle kohta võib öelda, et rahvas, kes isegi iseennast ei austa, seda ei austa mitte keegi ...

Seega Inno ei austa iseennast.

Inno ütles ...

Mina ei loe raha, kui pere on näljas.

Anonüümne ütles ...

Kui oleks raha siis ei oleks pere näljas.

Anonüümne ütles ...

Kui riigikord on kapitalism, siis on valik igaühe enda teha, kas kuuluda 1% võitjate hulka või 99% kaotajate hulka. ülejäänud jutt on mõttetu hala.

Anonüümne ütles ...

filme tehtud küll https://www.youtube.com/watch?v=MqKP5aTkEa4 ja http://www.efis.ee/et/filmiliigid/film/id/292/