kolmapäev, 17. jaanuar 2018

Kapitalil on kodumaa - Apple saadab välisriikidest 38 miljardit eurot USA-sse



Ainult lollid eestlased on need, kes oma raha välismaale viivad. Isegi Eesti pensionifondide raha viiakse mujale. Pole siis ime, et hea palgaga töökohad luuakse mujal.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti toetab tihtipeale igasugu kummalisi riike nii rahaliselt kui ka mitterahaliselt (sh Ukrainat) ja nüüd pani Ukraina Eesti offshore-riikide nimekirja. Gigairw!

Aga eraettevõtjate poolt Eestist raha väljaviimine on täiesti mõistetav. Kes julgeks oma raha, s.t. ikka tõesti suuri summasid hoida riigis, mida ei saa absoluutselt usaldada? Kas sa Inno näiteks usaldaksid oma kassi nii palju, et jätaksid vorstivõileivad lauale kassiga ühte ruumi? :DD

Ärimeestel tavaliselt patriotismi ei ole, neil on huvid. Ja õige kah.

Inno ütles ...

No siis on USA-s usaldus Trumpi ajal kõvasti kasvanud! Ilmselt seetõttu Trumpi välismaal nii kõvasti pekstaksegi, et ta meelitab raha ja koos sellega töökohad tagasi USA-sse.

Anonüümne ütles ...

Trump alandas USAs ettevõtte tulumaksu absurdselt 35%lt üsna soodsa 21%ni. Puhas matemaatika, millel pole patriotismiga mitte midagi pistmist.
Muidugi on Trumpil see eelis, et ta teab täpselt, kuidas ärimehed mõtlevad.

Inno ütles ...

Ja see, et Eestist raha välja viiakse näitab siis mida? Et majanduslikus mõttes pole Eestil mingit perspektiivi? Või seda, et raha tagai tulemiseks peaks makse alandama poole võrra?