neljapäev, 18. jaanuar 2018

Toomil on õigus: Euroopa Liit meenutab üha rohkem Nõukogude Liitu

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Tegelikult on Jana Toomil õigus: Euroopa Liit meenutab üha rohkem Nõukogude Liitu. Ja seda mitte viimasel ajal, vaid juba üsna pikka aega.

Euroopa Liit seda muidugi ei tunnista, kuna neid, kes mäletavad või teavad, milline oli tegelik elu NLiidus, on Euroopas väga väike hulk. Vähesed teavad, milline nägi see „kurjuse impeerium” välja seestpoolt, ja tõtt-öelda üsna sarnane sellega, milline on praegune Euroopa Liit. Kus kusagilt keskusest surutakse väikse kliki poolt, keda keegi pole kunagi valinud, miljonitele inimestele peale „õigeid mõtteid” ning siis presenteeritakse seda kui rahva tahet. Euroopa Liidu traagika on see, et nõnda on võimalik inimesi lollitada lühikest aega, aga mitte igavesti. NLiidus saadi sellest lõpuks aru ja see viis liidu hukuni. Sarnaselt NLiiduga on ELiit rong, mis sõidab kuristikku. Erinevalt NLiidust on aga Euroopa Liidust võimalik õnneks enne õudset lõppu välja astuda ja seda juba tehakse või vähemalt kavandatakse seda.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Isegi soomlased mainisid seda asjaolu hiljuti täiesti avalikult enda meedias. Aga Eestis ollakse vait... noh nagu teada, jääb Eesti EU viimaseks liikmeks! :DD