laupäev, 17. veebruar 2018

Kas teadsite, et alkoholi leiutasid moslemid ja see sõna tuleb araabia keelest?


Sõna alkohol on araabia päritolu (al-kuhl), mis tähistas algselt destilleerimist. Alkoholi hakkasid kõige esimesena destillerima moslemitest keemikud.

Eestis ollakse küllalt alkoholi-maiad - nii et teadmiseks, see oli algselt moslemite poolt välja mõeldud. Tõenäoliselt jõudis alkoholi tarvitamine Eestisse ringiga läbi Venemaa, kus elas ja tegutses palju moslemeid.

Viin on siis moslemite jook. Islamimaades, tõsi, on alkoholi tarvitamine tänapäeval põlu all. Ilmselt seetõttu, et nad said juba varem aru, et selle tarvitamine tekitab kergesti sõltuvust ja midagi head see pikemas perspektiivis ei tähenda.

Tänases Postimehes on kaart, kus on märgitud, et eestlased tulid ida ja lõuna poolt. Võibolla on tegemist moslemitega, kes polnud nõus alkoholi keelutamisega. Ehk siis: eestlased on eriti alkoholilembesed moslemid. Sellega on seletatav ka eestlaste tõrksus ristiusu vastu.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Jälle kord Inno ise oma põrmustava harimatuse kõrgustest. Iga normaalse silmaringiga inimene teab, et moslemite osa on vaid kange alkoholi tootmise leiutamine. Teiseks teab iga normaalse silmaringiga inimene, millal islam tekkis ja millal omakorda meie alad asustati.