teisipäev, 6. märts 2018

Aina lõbusamaks läheb! Sotsiaalkindlustusamet soovitas puudega lapsele menstruatsioonisidemed alla panna!



Käisin siis täna jälle Juulile mähkmeid toomas. Nagu te kõik juba teate, kärpis riik selle aasta algusest puuetega laste mähkmetele soodushinnaga võimaldatavate mähkmete koguse poole peale, mis tähendab kaht mähet päevas per nägu. Enne sai 120, nüüd 60.

Juuli puhul toodi sotsiaalkindlustusameti vastuses välja, et suuremate mähkmete kogus ei olnud piisavalt tõendatud, kuigi Juuli neuroloog on neile lapse olukorda väga põhjalikult kirjeldanud. Mulle
öeldi, et arsti tõendil polnud märgitud, mitu mähet täpselt vaja on ning et polnud kirjas diagnoos. Hüva, ma võtsin arstilt tõendi 120 mähkme kohta, lisasin diagnoosi ja esitasin vaide. Natuke aega tagasi saabunud vastuses sedastati kuivalt, et pole ikka ära tõendatud, kuna diagnoosist ei selgu, kuidas selle pidamatusega ikka täpselt on. Kuigi neuroloog oli otsesõnu öelnud, et laps vajab hügieenitoimingutel abi 24 tundi ööpäevas. Ja laps oli enne alati 120 mähet kuus saanud.

Aga okei, võib-olla on asi siis tõesti minus. Et ma polnud piisavalt pingutanud ja piisavalt mööda igatsugu asutusi jooksnud ja piisavalt palju neuroloogile pinda käinud. Ja et võib-olla oleks neuroloog tõesti pidanud kirjutama sotsametile sellise kümne lehekülje pikkuse lugulaulu. Või kahekümne. Või kolmekümne. Terve raamatu? Eepose? Eepose sellest, kuidas selle sügava puudega lapse pidamatusega ikka on? Ei tea, kas siis antakse, kui neuroloogi seletuskiri on niisama paks kui Kalevipoeg?

Täna Juuli mähkmetel järel käies sain teada, et ei pruugi olla. Üks teine ema, samuti sügava puudega lapse ema, oli võtnudki oma lapse neuroloogilt sellise ülipika ja ülitäpse pidamatuse üksikasju puudutava seletuse. Kas tan'd Kalevipoja paksune oli, aga midagi sinnapoole. Ja nüüd oli ta ka sellele vastuse saanud. Mida ütlesid Jevgeni Ossinovski alluvad? Jevgeni Ossinovski alluvad sedastasid sellele sügava puudega lapse emale lahkesti, et on ju võimalik lapsele ka õhukesi sidemeid alla panna. Noh, neid, mida naised omale päevade ajal alla panevad. Menstruatsioonisidemeid. Kahjuks polnud nad kirjutanud, mitu pissimiskorda need õhukesed sidemed välja kannatavad, nii et see ema ei tea nüüd, palju neid osta.

Tervisi sotsidele ja ikka edu rahva tervise eest võitlemisel! :)

Pildil sügava puudega lapsele ühes kuus antavate mähkmete kogus. Kaks mähet päevas.

2 kommentaari:

kodulehe valmistamine ütles ...

Väga hea blogi!

Anonüümne ütles ...

Menstruatsioonisidemed tõesti väga palju ei mahuta, aga apteekides müüdavad pidamatuse jaoks mõeldud sidemed võiks küll mõeldavad olla, kui kaubanduses näiteks sobivat suurust enam ei leidu. Pükstena saaks soodsalt osta need veidi pikema säärega aluspüksid ja usun, et lapse pepu püsiks terve ja tal oleks sama mugav või isegi mugavam, kui pigistava mähkmega, mis võibolla on juba liiga väike. Tallinnasse ma küll ei hakkaks sõitma mähkupaki järele igatahes :)