kolmapäev, 7. märts 2018

Brexiti teemal pole vaja väga erutuda

Väljavõte Päevalahe veebist.

Vaat kus huvitav - Suurbitannia astub EL-ist välja, aga seda suurem on huvi brittide vastu. Nii et isegi Eesti president läheb Eesti juubeliaastal Londonisse, väidetavalt sealseid filmikompaniisid Eestisse kutsuma.

Mis põhiline - Brexit on muutnud Inglismaa jälle seksikaks, Inglismaast räägitakse, nii nagu Trump on teinud sama USA-ga. Nii et kõik räägivad ja tahavad külastada Inglismaad ja USA-d. Mis toob raha sisse ja on kasulik.

Eestil, eriti aga Eesti presidendil pole aga mõtet väga erutuda - ega Inglismaa polnud varemgi õige ELi liige, sest ei kasutanud üht ELi nurgakivi - ühisraha eurot. Inglismaa roll piirdus ELi eelarvesse raha maksmisega ja seda oli päris palju - 20 miljardit eurot aastas.

Pigem tuleks Kaljulaidil ja teistel temasugustel mõelda, kust leida see puudujääv raha. Sest Eesti on saaja ja saajatel jääb raha vähemaks. Ja mis jutt, et Inglismaa kaotab Brexitiga? No kus ta siis kaotab, kui sangpomm jala küljest ära võetakse?! Kaotajad on kõik teised, aga seda ei taheta millegipärast tunnistada. EL on end oma jaburate rahvavaenulike poliitikatega nurka värvinud.

Kommentaare ei ole: