neljapäev, 8. märts 2018

Käisime jälle Prismas mähkmete järel



Kuna Jevgeni Ossinovski juhitavale sotsiaalministeeriumile alluv sotsiaalkindlustusamet võttis puuetega lastelt pooled mähkmed ära, võimaldades alates selle aasta algusest ainult 2 (!!!) mähet päevas, siis tuleb vanematel neid ise, omast rahast juurde osta ja seda täishinnaga.

Kuna riigi poolt antud 60 mähet on Juulil poole kuuga läbi, siis käisimegi täna selleks, et nad ootamatul hetkel otsa ei saaks, jälle teises linnas mähkmeid ostmas. Sest Võrus nii suuri mähkmeid, number kaheksasi, lihtsalt müügil pole. Kuna Tallinna sõita on väga kallis, siis helistasin täna hommikul Tartu Annelinna Prismasse ja uurisin sealt, kas neil number kaheksasi Liberosid on. Telefonile vastanud rõõmus naisterahvas käis vaatamas ja ütles tagasi tulles, et üks pakk on riiuli peal. Panime siis kohe lapsed riidesse ja kihutasime Tartusse. Et mitte jumala eest sest ühest ainsast pakist ilma jääda. Muidu oleks tulnud ikka Tallinnasse sõita.

Õnneks oli see pakk seal meie kohale jõudes alles ja panime selle endale ostukorvi. Maksis 11. 99, mis on palju vähem kui Libero mähkmed varem siin Võrus on maksnud. Nii et selles mõttes tuhat tänu Prismale, te olete tõeline lifesaver :) Umbes sama suured Pampers'id maksavad 17-18 eurot, nii et viis eurot sai igal juhul säästetud. No ja Liberod on ka palju paremad kui Pampers'id, sest on ilma lõhnaaineta.

Prismat tahaks ka muidu kiita. Poes on lahedad lastekassad, kus on isegi lastele mängimiseks väike tahvlike, ja iga laps sai võtta endale kassade ees olevast puuviljakorvist kas õunakese või banaani. Nii et ainult kiidusõnad! Meie käime nüüdsest peale igatahes ainult Prismas, kui Tartusse jälle mähkmete järele läheme.

Ja suure tõenäosusega ka läheme, sest ma ei usu, et Jevgeni südametunnistus painama hakkab ja ta puuetega lastele rohkem mähkmeid andma hakkab kui kaks tükki päevas. Oh ei, tema on meil liig hõivatud joomarluse vastase võitlusega ning see võtab kogu tema energia. Nii et peab ise kuidagi hakkama saama! Õnneks on võimalik varsti jälle Riigikogu valida, juhhei! :) Ja te võite kolm korda arvata, keda ma ei vali. Enam mitte kunagi. That's right, Jevgeni ja ülejäänud sotsid! Ma loodan südamest, et tuleb päev, kui ka teie peate päevas kahe mähkmega hakkama saama. Või ühe karbi sprottidega. Ja see päev tuleb, uskuge mind. Varem kui arvate. Seniks muidugi edu vaesuse vastases võitluses. See on olnud teil päris edukas. Vaesed on juba nii hirmul teie ees, et pistavad plgama, kui sotsi näevad :D

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tehke üks tiir parem Lätti toiduvarusid täiendama ja ehk on seal ka mähkmed odavamad? või kui mõni tuttav läheb ehk toob Juulile?

Irja ütles ...

See ei ole tuttava asi, riigi kohustus on puuetega lastele neile vaja minevate mähkmete kogus tagada.

Anonüümne ütles ...

noh ega siis muud ei ole jah teha, oodake ikka riigi toetus ära- KUNAGI see EHK saabub
sitkust ja jõudu!

Anonüümne ütles ...

Tellige amazonist, saab odavamalt.

Anonüümne ütles ...

Pühapäeval oli Tartu Sõbra Prismas nr.8 Libero mähkmeid riiulil küllalt

Anonüümne ütles ...

Ostke korduvkasutatavad mähkmed ja virisemisel lõpp

Irja ütles ...

Küll saabub :D Mina ei väsi :) Valimiste aasta ja kui ikka üht trummi piisavalt taguda... Korduvkasutatavad võid omale p... pista.

Anonüümne ütles ...

Jeerum, aga kas apteegis müüdavad täiskasvanute omad, kõige väiksem suurus, Juulile ei sobi? Nt Molicare või Tena.

Anonüümne ütles ...

http://www.tena.ee/pereliikme-hooldamine/tooted/naised/pants-imavad-puksid/tena-pants-plus
https://www.apotheka.ee/molicare-mobile-xs-n14-915840-mm0105500
Nt need - saab tellida veebipoest ja Apotheka apteegil ka veebipood, seal ka Tena mähkmeid müügil.