neljapäev, 29. märts 2018

Miks külvab Terviseamet seoses leetritega paanikat?

Väljavõte Terviseameti veebist.

Veel aasta aega tagasi kirjutas Terviseamet veebis, kuidas Eestisse on viimastel aastatel igal aastal välismaalt sisse toodud leetreid, aga Eestis pole haigestumisi järgnenud, mistõttu on Maailma tervishoiuorganisatsioon kandnud Eesti leetrite-vabade riikide hulka.

Nüüd oli samasugune juhtum: leetrid toodi välismaalt sisse, aga sellele järgnes hirmus paanika. Hakati loendama kokku, kes on vaktsineeritud ja kes mitte, justkui oleks viimnepäev kätte jõudnud.

Mis siis nüüd lahti järsku? Mis kärbes on nüüd Terviseameti inimesi hammustanud? Tegemist on sulaselge paanika külvamisega, aga on arusaamatu, miks seda tehakse.

Sarnane juhtum oli möödunud aastal Soomes, kus tuvastati üks välismaalt haiguse kaasa toonud itaallane. Sellele järgnes samuti paanika, itaallane oli käinud Eestis, mistõttu otsiti taga inimesi, kes itaallasega laeval või Eestis kokku puutusid. Arvati, et nakatuda võivad sajad inimesed, kuna ka Soomes on paljud lapsed vaktsineerimata, aga mingit maailma lõppu ei tulnud - haigestus vaid mõni üksik laps.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuidas miks? Margus Linnamäe hulgifirma tahab ju rohkem vaktsiine müüa!

Ja siis mõni veel räägib, et ma olevat küünik?!?!

Anonüümne ütles ...

Ano 23.47 ja teised sinusugused: Sa selle peale ei tule, et kui keegi ei "tekitaks paanikat", kõik jätaks oma lapsed vaktsineerimata (mitte ainult leetrite, vaid ka kõigi muude nakkushaiguste vastu), teeniksid nii Linnamäe kui kõik teised ravimiärimehed üle maailma ühel päeval ravimeid müües oluliselt rohkem kui vaktsiinidelt? Eriti veel kui nad matuseäri kõrvale asutaksid.