kolmapäev, 28. märts 2018

Õiguskantsler tegeleb mähkmete teemaga, läheb veel natuke aega



Keda huvitab, kui kaugele on jõudnud minu võitlus puuetega laste mähkmete eest, siis sain täna õiguskantsleri büroost järgmise kirja:


Tere!


Pöördusite õiguskantsleri poolega murega, et Sotsiaalkindlustusamet keeldub rahuldamast Teie taotlust piirlimiidist suurema arvu mähkmete saamiseks.


Annan Teile teada, et oleme Sotsiaalkindlustusametiga ühendust võtnud ja Teie asja uurinud, kuid mõned küsimused on veel vastuseta, mistõttu läheb Sotsiaalkindlustusameti tegevusele hinnangu andmisega kahjuks veel aega.



Lugupidamisega

...

Väga tore. Hakkasingi mõtlema, et ei tea, mis mu avaldusest saanud on, aga nüüd anti kenasti teada, et asjaga tegeldakse ning sotsiaalkindlustusamet on pandud aru andma. SKAl oleks õiguskantslerilt viisaka suhtlemise osas palju õppida :). 

Kes ei tea, milles asi, siis taotlesin Juulile läinud aasta lõpul erimenetlusega 120 mähet kuus, nagu ta varem saanud oli. Sain aga oma suureks üllatuseks SKAlt eitava vastuse, põhjendusega, et arstitõendil polnud kirjas, mitut mähet laps kuus täpselt vajab. Jooksin arsti juurde ja arst kirjutas tõendi, et laps vajab 120 mähet kuus. Esitasin SKAle vaide koos tõendiga. Mõne aja pärast tuli uus eitav vastus - pole IKKA piisavalt tõendatud, et laps vajab rohkem mähkmeid kui 60 tk kuus ehk 2 päevas. 

Minu kannatus katkes ja esitasin õiguskantsler Ülle Madisele SKA tegevuse peale kaebuse. Asi on ajamist väärt, sest puudutab mitte ainult Juulit, vaid väga paljusid sügava puudega lapsi.

Pildil meie imeilus inglilaps :)