laupäev, 14. aprill 2018

Eestis daunid hukatakse, Soomes võetakse parlamenti tööle


Eestit ja Soomet ning ühtlasi kõiki Põhjamaid eristab suhtumine vanadesse, väetitesse ja erivajadustega inimestesse. Kui Eestis peetakse neid hälvikuteks, kel pole õigust elada, siis Põhjamaades püütakse nad kaasata kõikidesse tegemistesse. Hea näide on, kuidas dauni tüdruk võeti tööle Soome parlamenti. Eestis pole selline asi võimalik - hälvikuid ei lastaks Riigikogu uksest sissegi.

Soomes kehtib kristlik põhimõte, et igal viljastatud munarakul on õigus sündida, Eestis hävitatakse kõik „väärakad” juba eos. Ja mis kummaline, vaatamata sellele aastakümneid kestnud laastamistööle ja ülimale geneetilisele valikule, kus tänavapildis pole näha ühtegi dauni, pole Eesti suutnud oma arengus Soomele järgi jõuda. Pigem vahe Põhjamaadega suureneb ja Eesti jääb veel aastakümneteks ühte patta koos Läti ja Leeduga. Pole vist vaja pikalt seletada, miks.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sparta selekteeriv rahvatervishoiusüsteem on palju jätkusuutlikum.

Anonüümne ütles ...

mõnikord tundub, et terve toompea on hullumaja osakond! tuleb sinna igaks juhuks roheline plank ka ümber ehitada :DD

Anonüümne ütles ...

Eks see Toompea olegi üks Eesti downide päevakeskus.
Sinna see EC annetatud erivajadustega inimestele määratud papp lähebki.

Anonüümne ütles ...

Inno, oled ikka üks alaväärsuskompleksiga demagoog. Palun guugelda Downi sündroomi ja Islandit. Seal saareriigis Downi sündroomiga lapsi praktiliselt ei sünni, sest need (Sinu terminoloogiat kasutades) kõik "hukatakse." Kas Island polegi põhjamaa?

Inno ütles ...

Island on erand ja mis siis? Et kui Islandil oleks lubatud laste pilastamine, siis peaks seda Eestis ka tegema või?