pühapäev, 8. aprill 2018

Signe Lahtein ja ligi 500 inimest oleksid elus, kui Tallinna-Tartu maantee oleks 4-realine

Väljavõte Delfi veebist.

Kui Eesti juhtide lolluse teemaga edasi minna, siis üks suuremaid lollusi on olnud Tallinna-Tartu maantee 4-realiseks ehitamise pidev edasilükkamine. Praeguse seisuga on suudetud maanteed 4-realiseks ehitada kiirusega 1 km aastas, nii et puuduoleva 140 km ehituseks kulub veel 140 aastat. Ja selle aja jooksul hukkub sellel maanteel veel nii-umbes 3500 inimest, nende hulgas paljud Signe Lahteini ja Dajan Ahmeti sugused armastatud tegelased.

Kindlasti oleks sel maanteel nii sõitjaid kui hukkunuid palju rohkem, kui paljud inimesed sellest teadlikult eemale ei hoiaks. Selle tagajärg on aga Lõuna-Eesti vaikne hääbumine, sest puudub korralik ühendus Põhja-Eesti ja Tallinnaga. Paljud inimesed on aga seoses oma töö, õpingute jne sel maanteel SUNNITUD sõitma, riskides iga päev oma eludega.

Aga otsustajatele on see kõik, nagu öeldakse, hane selga vesi. Lahtein oleks siiani elus ja teeks üha paremaid saateid, kui maantee oleks 4-realine. Paljud asjad oleksid Eestis teisiti, Lõuna-Eesti ja Tartu oleks palju paremal järjel. See pole mingi saatuse sõrm, vaid puhas otsustajate saamatus, mis Lahteini ja sajad teised inimesed on teise ilma saatnud. Puhas lollus ja saamatus. Ei suuda 25 aasta jooksul ÜHTE ja Eesti kõige olulisemat maanteed korda teha, vot see on tase! Aga no Eesti otsustajatel on inimestest täiesti savi ja Tallinna-Tartu maantee ehitus pole ainus asi, milles see väljendub: võtame kasvõi erivajadusega inimesed, keda koheldakse Eestis hullemini kui loomi.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ühest küljest muidugi õige. Teisest küljest - praegu sõidab kiirrong Tartusse kiiremini kui autoga saab.

Anonüümne ütles ...

Jakko Väli rääkis sel teemal oma uues Tallinna TV saates Skorpion. Nüüd ootan pikisilmi järgmist saadet. Ei tule. Kas KE käsib, poob ja laseb selles toimetuses?

a.

Anonüümne ütles ...

Look to Lithuania for a great example. They have proper highways connecting their 3 major cities (Vilnius, Kaunas, Panevezys). The speed limit is 130km/h in the summer.

Estonia has been so slow on this. It's not like Tallinn and Tartu suddenly became the largest cities. Why have they never built a proper highway between the two largest cities in the country?

Anonüümne ütles ...

Tõsi ta on mis räägitud kui rahva südamest. Fox populi vox dei ! Rahva hääl on suva omaette röhitsevate ja molli rasvasuse peralt muretsevatele koduloomadele. Meie riigis pole rahvateenrid vaid rahvas teenendab mõttetut Buratinot ja suurt karja muid molkusi !