esmaspäev, 20. veebruar 2017

Inno ja Irja õigusbüroo alustab uuesti tegevust. The lawyer is in!

Mäletate, meil oli kunagi õigusbüroo, millest kirjutasid isegi Äripäev ja Eesti Päevaleht? Vahepeal vajus tegevus soiku, sest meie põhiliseks kliendiks sai Savisaar, keda igakülgselt, 24/7 nõustasime, ja koos temaga terve Keskerakond. Lisaks temale sai aidatud ja nõustatud veel mõnd inimest ning võidetud isegi üks protsess haldus- ja ringkonnakohtus. Nüüd on koostöö Savisaarega lõppenud ning meil on aega üle. Käed sügelevad uute väljakutsete järgi.

Nüüd hakkasin seoses Sandra juhtumiga mõtlema, et võiks ju vanale ideele uuesti elu sisse puhuda. Küllap on teisigi selliseid inimesi, kellele ametnikud on ülekohut teinud ning kes on kaotanud usu, et nad kuskilt abi saada võiksid.

Kuidas meie saame teid aidata? Esiteks saame teie loo Kohvikus avalikustada. Teiseks saame teid kiusanud ametnikule (või mõnele teisele jõupositsioonil olevale isikule) kirjutada ja temalt aru pärida ning selgitust nõuda. Ametnikud on inimestega suheldes ülbed seepärast, et neile on esiteks kätte antud suur võim, ja teiseks seepärast, et seda võimu naljalt miski ei ohusta. Seepärast on ametnike vastused teile lakoonilised ning te ei saa oma murele mitte mingisugust lahendust. Sageli ei viitsi ametnik teie muresse süvenedagi. Miks ta peaks? Teie ei saa teda ju mitte millegagi ohustada. Kaebate ülemusele? No eks kaevake. Asuge aga järjekorda.

Kuid on üks asi, mida ametnikud kardavad nagu tuld. See on AVALIKKUS. Seepärast hakkavad ametnikud seitsme ahvi kiirusel liigutada, kui sekkub ajakirjandus. Nagu nüüd viimati, kus Tallinna linn naisele ja tema puudega tütrele imekähku sotsiaalkorteri leidis, kuigi enne ei soovinud abilinnapea Merike Martinson isegi naise ja tema tütrega rääkida. Seda ei oleks juhtunud, kui Eesti Päevaleht poleks asja avalikustatud.

Seega - kui teil on mure, kui teil on tunne, et teile on tehtud ülekohut (ükskõik, kas siis mõne ametniku, või mõne teise teist tugevama või teiega võrreldes jõupositsioonil oleva inimese poolt) ja te ei ole kusagilt mujalt abi saanud, siis võtke julgesti meiega ühendust ja vaatame, mis me teha saame. Räägime teie loo ära ausalt ja objektiivselt, teie enda sõnadega. Ja võtame teile ülekohut teinutel piltlikult öeldes natist kinni.

Ühendust võite võtta ka siis, kui elate mõnes teises riigis, näiteks Soomes, ja teile on seal liiga tehtud (töö eest tasu maksmata jäetud vms).  Valdame lisaks eesti keelele ka soome ja inglise keelt ning saame ka nendes keeltes suhelda. Kui teile on tehtud ülekohut Soomes, siis saame lisaks Kohvikule kirjutada teie murest ka portaalis Eestinen.fi.

Meiega saab ühendust, kirjutades meiliaadressil: irja.tahismaa ät gmail. com.

Pildil: Kohviku entusiastlik jurist. Kohvikul oma doktor - doktor Inno! - juba on, nüüd on ka oma jurist-asjaajaja. The lawyer is now officially in! 

5 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Euroopa Komisjoni arvates EL kodanike deporteerimine inglismaalt on diskrimineerimine. See peaks k2ima ka Soome kohta. Soomest deporteeritakse samuti.
Seal pidavat olema nii,et enne ei maksta sotsiaal toetusi kui oled leiba teeninud viis aastat. Inimesed kes on kaotanud leivateenimise ja elukoha(kodutuid) deporteeritakse.
Etem on olla mujal kodutu kui Eestis n2lga surra.
Postimees parastas kodutuid.
Kirjutasin selle loo kuna neegrite imeline v6lus6na on diskrimineerimine mis avab neile k6ik uksed ja annab palju v6imalusi v2ljapressimiseks.
Yhele neegrile Landlord keeldus andma yyrile tuba.Neeger kaebas kohtusse ja sai kopsaka kahjutasu.
Nii,et siis Kalevipoegade arvelt peaks tulema pappi.

Anonüümne ütles ...

kas te seda lugu lugesite? http://epl.delfi.ee/news/eesti/ahistamises-suudistatava-tu-professori-endine-alluv-tunnistab-ta-ahistas-ka-mind?id=77295108 see TU ahistaja professor, kes see siis oli ikkagi kas mart l, äkki inno ja irja selgitavad välja?
nagu ütleb staarautist kristiina õlekõrs nimed avalikuks ja kohe!

Anonüümne ütles ...

Irja on sellel pildil väga kena. Selline juukselõikus sobib talle.

Anonüümne ütles ...

tere sooviks teie kontakt nbrit.

Inno ütles ...

56068384