laupäev, 4. märts 2017

Kas Sven Mikser lasi sõjaväest jalga?

Välisminister Sven Mikser, väljavõte Vikipeedia veebist.

Endise Edgar Savisaare jüngri, praegu sotside ridadesse kuuluva Sven Mikser kohta on öeldud, et ta pole sõjaväes käinud. See oli eriti kummastav, kui mehest sai kaitseminister. Ent see pole veel kõik. Nimelt, nagu on Võrumaal avalik saladus, käis Sven Mikser küll sõjaväes, aga ta lasi sõjaväest jalga. See oli olnud aastal 1994, kui Mikser oli 21-aastane ja Tartu Ülikooli tudeng.

Mikser olevat pärast seda kinni nabitud ja istus isegi mingi aja kartsas. Selline info siis. Mikseril läks ses mõttes eriti hästi, et vene ajal pandi sõjaväest jalga lasknud kaheks aastaks distsiplinaarpataljoni ja pärast seda tuli veel oma aeg lõpuni teenida.

Kui Mikser või tema esindaja seda teksti siin loeb, siis võib täiendada-parandada ja sõna sekka öelda.

Ma ausalt öeldes ei imesta. Minu arvates on Mikser just selline mees, kes esimese vile peale põgeneb. Aga muidu jookseb jutt tal maru hästi.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui padrunid otsa saavad, astub Mikser kuulipilduja positsioonile ja annab verbaalset tuld - tratatatatatataa!

Anonüümne ütles ...

Mõistab vaenlase hukka.

Anonüümne ütles ...

Mikser tuleks Eestist välja saata

Unknown ütles ...

Ja niisugune inimen on eresti riigis minister,inimene,kes ei tahtnud oma riiki teenida.Siin oleks televisioonile mõtlemis ainet,et võiks teha saatesarja "Võimalik vaid Eestis".Ja tuua rahva ette Mikseri taolised riigi ametnikud.

Unknown ütles ...

Mis siin eesti riigis viga hüppes käia,käid tiiru ära ja kui jääbki soldat vahelew,siis komandör viibutab näppu,et ära rohkem nii tee.Pole mingit korda eesti kaitseväes.Mina mäletan oma kroonu ajast ,et käisime hüppes,külas metsakohinat hankimas.Asi läks nihu ja jäime vahele,lõpptulemus oli see,et hüppes käimise eest anti 10 päeva kartsa ja puskari eest 10 päeva lisaks.Üks tüüp pani jooksu,toodi venemaa teisest otsast tagasi,sai 2 a. dis.pataljoni.Oli 2 a. ära,tuli samasse väeossa tagasi,siis pani uuesti jooksu ja selle eest läks kohtu alla ja vanglasse.Eesti kaitsevägi võiks nõuk. armee korrast snitti võtta,aga mitte pehmot mängima.